Другою людиною в Держдепі США може стати українка Пола Добрянськи

 

Адміністрація президента Трампа планує висунути представницю української діаспори Полу Добрянськи на високу посаду в Державному департаменті.
Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на джерела.

Пола Добрянськи вже була заступником держсекретаря США з питань демократії та глобальних питань за часів президента Буша-молодшого, приїздила до Києва, перебувала в тісному контакті з адміністрацією президента Віктора Ющенка.
Добрянськи працювала також послом з особливих доручень з питань Північної Ірландії.

Вона – відома діячка Республіканської партії США, дочка покійного економіста й дипломата, багатолітнього лідера української діаспори в США Лева Добрянського (президент Українського конгресового комітету Америки у 1949-1954 та 1962-1983 рр., професор Джорджтаунського університету).

Пола Добрянськи може замінити на другій за рангом позиції в американському зовнішньополітичному відомстві Томаса Шеннона – заступника держсекретаря з політичних питань, який оголосив про свій вихід на пенсію.

Це рішення підкреслює, наскільки швидко президент Трамп та Майк Помпео формують нову команду в Держдепі, пише Bloomberg.

Зараз Добрянськи працює старшим науковим співробітником Центру наук і міжнародних відносин Белфер у Гарварді.

Читайте також:
Сенат затвердив Майка Помпео держсекретарем США

МЗС Канади очолила українка Христя Фріланд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна