На Сході – найбільше обстрілів з початку року, 11 воїнів поранені. ОНОВЛЕНО

оновлено

Минулої доби, 24 квітня, бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 69 обстрілів позицій Збройних сил України, застосувавши заборонене Мінськими угодами озброєння.
Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

На Донецькому напрямку
із 122-мм артилерії, 120- та 82-мм мінометів і гранатометів противник обстріляв українські позиції в районі Ломакиного. Також 120-мм міномети агресор застосував по захисниках Водяного, Новотроїцького, Гнутового та Піщевика, а міномети калібру 82 мм – в районі Широкиного та Водяного.
З гранатометів бойовики відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Лебединського, Талаківки, Авдіївки, Гнутового, Мар’їнки та Піщевика, з великокаліберних кулеметів – поблизу Павлополя, Первомайського, Красногорівки і шахти “Бутівка”, з БМП – біля Водяного, Пищевика та Гнутового, а з стрілецької зброї – в районі Кам’янки, Новомихайлівки, Авдіївки, Талаківки, Мар’їнки та Водяного.
Крім цього, оборонців Талаківки, Павлополя та Широкиного обстрілювали ворожі снайпери.

На Луганському напрямку із забороненої 122-мм артилерії та неодноразово із мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти обстрілювали українські позиції під смт Луганське на Світлодарській дузі. Також 120- та 82-мм міномети бойовики застосували по захисниках Новолуганського і Троїцького. Із мінометів калібру 82 мм вогонь вівся по наших позиціях під Новоселівкою, з озброєння БМП – поблизу Кримського і Троїцького, гранатометів – біля Валуйського, великокаліберних кулеметів – в районі Станиці Луганської, Кримського та Новоселівки, а зі снайперської зброї – під Новгородським.

Унаслідок виконання бойових завдань дев’ять українських воїнів зазнали поранень. Ще двоє наших захисників – отримали бойове травмування.
Постраждалих військовослужбовців доправлено до лікувальних закладів та надано усю необхідну медичну допомогу, зазначив прес-центр штабу АТО.

ОНОВЛЕНО. Як уточнив на брифінгу речник Міноборони Максим Праута, внаслідок ворожих обстрілів поранено сім наших військовослужбовців, ще двоє отримали бойові травмування.
Окрім цього, під час проведення заходів інженерного забезпечення, внаслідок підривів на НВП двоє військових отримали поранення.

“Усіх постраждалих доставлено до медичних закладів. Стан здоров’я двох військових — важкий, трьох — середньої важкості, інших шести захисників — задовільний”, – уточнив речник.

За його словами, за добу бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили 20 пострілів з артилерії калібру 122 мм та випустили понад 260 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

“Застосовуючи штатне піхотне озброєння, що дозволене Мінськими угодами, українські військовослужбовці понад 30 разів відкривали вогонь у відповідь, з метою збереження життя та здоров’я особового складу”, – сказав Праута.

Як повідомляла “Новинарня“, досі добою з найбільшою кількістю обстрілів цього року, за даними штабу АТО, було 10 квітня – тоді зафіксували 64 ворожі обстріли.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна