АТО: найбільше обстрілів з початку року, п’ятеро поранених

 

64 обстріли з боку бойовиків за добу 10 квітня – це найбільший показник активності противника з початку 2018 року.
При цьому, зазначає прес-центр штабу АТО, агресор застосовував зокрема й заборонене Мінськими угодами озброєння.

На Донецькому напрямку під вогонь із 120-мм мінометів потрапили укріплення ЗС України поблизу Бердянського, Лебединського, Широкиного, Водяного, Пісків, Кам’янки, Авдіївки та на шахті “Бутівка”. Також поблизу Водяного, Пісків та Кам’янки бойовики вели вогонь з танків, а в районі Пісків, Талаківки, Лебединського та “Бутівки” – з мінометів калібру 82 мм.
Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю окупанти застосували по захисниках Лебединського, Авдіївки, Старогнатівки, Талаківки, Мар’їнки, Кам’янки, Гнутового, Красногорівки, Водяного, шахти “Бутівка”, Опитного, Новотроїцького та Павлополя, озброєння БМП – по оборонцях Пісків, Гнутового та Красногорівки, а поблизу Широкиного – протитанковий ракетний комплекс.

На Луганському напрямку із 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів агресор після 18:00 обстрілював наші укріплення поблизу Новоолександрівки, а озброєння БМП – застосував в районі Луганського.

Унаслідок ворожого вогню четверо українських воїнів зазнали поранення та один військовослужбовець отримав бойове травмування. Постраждалих захисників оперативно доправлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу, зазначили у штабі.

Серед іншого, окупанти обстріляли житлові будинки в місті Авдіївка. Про це повідомив у соцмережі голова ДонВЦА Павло Жебрівський.

“Вночі проросійські наймити обстріляли приватний сектор так званої старої Авдіївки. Влучили у будинок та сарай на вулиці Лермонтова.
Як доповів мені Павло Малихін, голова ВЦА Авдіївки, обстріл розпочався вночі, люди встигли сховатися в укриття й просиділи там до ранку. На щастя, ніхто не постраждав.
Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група поліції”, – написав він.

Як повідомляла “Новинарня“, попередній найбільший показник обстрілів з початку року – 57 – був зафіксований 29 березня.

Читайте також:
Великодні свята на фронті: “сепари” гатили з цвинтаря, і не тільки.
РЕПОРТАЖ, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна