Ліві в ПАРЄ заблокували термінові дебати щодо окупованого Криму й Солсбері

 

У Парламентській асамблеї Ради Європи відмовили в запиті України щодо проведення термінових дебатів з приводу незаконних виборів президента Росії на території окупованого Криму та інших аспектів політики РФ.

Про це 23 квітня повідомив віце-президент ПАРЄ Володимир Ар’єв у “Фейсбуці”.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ збиралася розглянути порушення прав людини і незаконні вибори президента Росії в окупованому Криму. Це було зазначено у порядку денному Асамблеї.

“Бюро ПАРЄ голосами лівих і соціалістів відмовило у проведенні термінових дебатів на запит Великобританії, України та інших на тему Солсбері, незаконних виборів у Криму і т.д. Це все на тлі корупційного скандалу в ПАРЄ з фактами хабарництва та відвертого лобізму, оприлюдненими вчора, де в негативному контексті згадується багато депутатів із Західної Європи і жоден українець”, – йдеться в повідомленні нардепа Ар’єва.

За його словами, у деяких членів ПАРЄ давно є усталеною проросійська позиція.

“Вочевидь, навіть цей скандал не допоміг деяким колегам відмовитися від дивно сталої проросійської позиції і повернутися до принципів, які покладені в основу Ради Європи”, – наголосив Ар’єв.

Варто зазначити, що днями з’ясувалося, що в ПАРЄ була група осіб, які “працювали” на користь Азербайджану.

Слідча група, створена Парламентською асамблеєю Ради Європи, підтвердила системний зовнішній вплив на документи і рішення ПАРЄ, а також системну діяльність окремих депутатів всупереч етичним стандартам. Мова йде про підкупи з боку представників Азербайджану.
Проблеми не обмежуються одною країною, однак через брак часу розслідування концентрувалася на справі країни з найбільшою кількістю претензій.

Читайте також:
Ціна лікарської помилки: нардепа Ар’єва ледь не “угробили”,
без нього під загрозою ПАРЄ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.