“Такого не було навіть у час холодної війни”: солістів Большого театру не пустили у США

 

Невидача віз до США солістам московського Большого театру може мати політичне підґрунтя.
Про це 21 квітня заявили в МЗС РФ, зазначивши, що подібних випадків – із недопуском російських майстрів балету на гастролі до Америки – “не було навіть за часів холодної війни”.

“Навпаки, мистецтво, в тому числі балет, завжди допомагало краще пізнати і зрозуміти один одного, розтоплювати лід недовіри, знижувати напруженість у міждержавних відносинах”, – цитує заяву МЗС агенція РІА “Новости”. 

У Москві підкреслили, що Большой театр у світі вважають “візитною карткою” Росії, і гастролі російських колективів завжди знаходили “теплий відгук” у американської публіки.
Натомість “сьогодні впливові сили США переймаються тим, щоб якомога сильніше натиснути на Росію, і не зупиняються ні перед чим”.

“Уже кілька років з їхньої вини згорнуті виставкові обміни, тепер відмовами в гастрольних візах, схоже, хочуть розірвати ще одну нитку, яка зв’язує два народи. Більше того, взагалі прагнуть відгородити американців від росіян візової стіною, (…) зробити поїздки наших громадян в США практично неможливими “, – додали в МЗС РФ.

Обурену заяву Смоленська площа зробила після того, як прима-балерина Большого театру Ольга Смирнова та перший соліст Якопо Тіссі не змогли приїхати у Нью-Йорк на гала-вечір найбільшого у США балетного конкурсу для молодих виконавців – росіянам не видали американські візи.
Відтак концерт 19 квітня у театрі Девіда Коха в нью-йоркському Лінкольн-центрі пройшов без представників РФ.

Як відомо, після ймовірного застосування Росією хімічної зброї у Великій Британії Сполучені Штати посилюють санкції проти Росії та її топ-бізнесменів.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.