Гаряча доба на фронті: 36 обстрілів, є загиблий і поранений

оновлено

За минулу добу, 20 квітня, бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 36 обстрілів позицій українських захисників.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку із реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град” бойовики обстріляли наші позиції неподалік Лебединського, випустивши по українських укріпленнях 40 реактивних снарядів. Також під Лебединським ворог застосував 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Крім цього, зі 122-мм артилерії та 120 мм мінометів окупанти відкривали вогонь по захисниках Широкиного та Водяного.
Також міномети калібру 120 мм агресор застосував поблизу Новотроїцького, 82-мм міномети – в районі Пісків, Водяного та шахти “Бутівка”.
Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю бойовики задіяли біля Гнутового, шахти “Бутівка”, Водяного, Пісків, Верхньоторецького та Опитного.
Вогонь зі стрілецької зброї вівся по оборонцях Мар’їнки, Невельського, Авдіївки та Новотроїцького.

На Луганському напрямку артилерія калібру 122 мм агресора обстріляла опорні пункти ЗСУ в районі Попасної, 82-мм міномети та озброєння БМП – під Троїцьким, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя – позиції сил АТО неподалік Новгородського.
Гранатомети та снайперську зброю окупанти застосували поблизу Зайцевого, озброєння БМП – в районі Кримського, великокаліберні кулемети – неподалік Травневого, а стрілецьку зброю – під Новолуганським.

На жаль, унаслідок ворожого вогню один український захисник загинув. Ще один наш воїн – зазнав поранення.

Про ці втрати, яких сили АТО зазнали ще вранці 20 квітня (обстріл із важкої артилерії у Приазов’ї почався близько 9:00), розповідав на брифінгу в п’ятницю речник Міноборони Дмитро Гуцуляк. За його словами, загиблий український воїн – 1981 р.н.
Стан пораненого військового – важкий.

На суботньому брифінгу він підтвердив ці дані.

Українські військові, з метою збереження життя та здоров’я особового складу ЗСУ на тлі ворожих обстрілів, 15 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене Мінськими угодами штатне піхотне озброєння, розповів полковник Гуцуляк.

Читайте також:
Бойовики традиційно зірвали розведення сил біля Станиці Луганської

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.