У Приазов’ї ворог застосував БМ “Град”, в ЗСУ є загиблі й поранені

оновлено

Бойовики “ДНР” з початку дня 20 квітня застосували в Приазов’ї важкі міномети і реактивну артилерію “Град”, серед українських військових є загиблі й поранені.
Як передає “Новинарня“, про це близько 11:00 у п’ятницю повідомили у штабі АТО.

“На Донецькому напрямку, грубо порушуючи Мінські домовленості, бойовики обстріляли позиції неподалік Лебединського із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Обстріл почався близько шостої години ранку та тривав понад годину. За цей час окупанти випустили по українських позиціях 40 реактивних снарядів”, – зазначили в прес-центрі.

Востаннє застосування противником РСЗВ “Град” штаб АТО фіксував ще 18-19 грудня 2017 року в районі Зайцевого.

Також заборонене озброєння противник сьогодні пустив у хід в районі Широкиного й Попасної, де здійснив обстріл зі 122-мм артилерійських систем.
Міномети калібру 120 мм ворог застосував по захисниках Новотроїцького, Водяного та Широкиного.

На жаль, унаслідок ворожого вогню один український воїн загинув. Ще один наш захисник – зазнав поранення, йому надано необхідну медичну допомогу, повідомили у штабі.

ОНОВЛЕНО. Як розповів на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, загиблий український воїн – 1981 р.н.
Стан пораненого військового – важкий.

“Загалом з опівночі 20 квітня, станом на 09:00, бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили вже вісім прицільних обстрілів. При цьому окупанти випустили по наших оборонних позиціях 40 снарядів з РСЗВ БМ-21 «Град», здійснили близько 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустили близько 30 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм”, – уточнив полковник Гуцуляк.

Реактивна система залпового вогню БМ-21 “Град” на озброєнні бойовиків

“Такі дії з боку ворога свідчать про цілковиту зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та явне небажання дотримуватися Мінських домовленостей, зокрема щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін у визначені місця зберігання”, – прокоментували у штабі застосування бойовиками важкої артилерії.

Як інформувала “Новинарня“, за добу 19 квітня зафіксовано 35 ворожих обстрілів, двоє військових ЗСУ поранені.

.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна