Доба АТО: 35 обстрілів, двоє поранених

оновлено

Минулої доби, 19 квітня, російсько-окупаційні війська 35 разів обстрілювали позиції Збройних Сил України. Агресор знову застосував заборонене Мінськими угодами озброєння.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку із заборонених 120-мм мінометів бойовики вели вогонь по наших укріпленнях в Пісках та Опитному. Також в районі Пісків та Авдіївки наші воїни обстріляні з мінометів калібру 82 мм.
З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вогонь вівся по українських опорних пунктах поблизу шахти “Бутівка”, Водяного, Авдіївки, Лебединського і Кам’янки. Крім цього, стрілецьку зброю окупанти застосували неподалік Мар’їнки, Піщевика та Гнутового.

На Луганському напрямку з гранатометів агресор відкривав вогонь по українських позиціях в районі населених пунктів Станиця Луганська, Травневе та Артема.

Внаслідок ворожого вогню двоє українських захисників отримали поранення. Наших воїнів доправлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, стан здоров’я одного з наших військових — важкий, ще одного захисника — задовільний.

“З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші військові 19 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, дозволене Мінськими угодами”, – зазначив полковник Гуцуляк.

Читайте також:
УІНП відзначає звільнення Донбасу українською армією. 100-річної давнини19.04.2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна