Мультик “Викрадена принцеса” став найкасовішим фільмом українського виробництва в історії

Загальносвітові збори анімаційного фільму “Викрадена принцеса: Руслан і Людмила” сягнули 2 мільйонів 467 тисяч 850 доларів США.

Таким чином, цей мультфільм став найкасовішим фільмом українського виробництва за часів незалежної України, повідомляє прес-служба Animagrad.

Згідно з повідомленням, за перший місяць міжнародного прокату бокс-офіс “Викраденої принцеси” збільшився на $1 086 865.

Анімаційний фільм “Викрадена принцеса: Руслан і Людмила”, створений студією Animagrad за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийшов у національний прокат 7 березня.

За перший вікенд прокату в Україні стрічка зібрала майже 21,5 мільйона гривень, побивши рекорд із касових зборів серед українських фільмів.

Упродовж двох тижнів мультфільм зібрав 29 мільйонів 801 тисячу 235 гривень й перевищив тримісячний бокс-офіс попереднього рекордсмена – військової драми “Кіборги”.

Зараз збори “Викраденої принцеси” в Україні сягнули 36 мільйонів 028 тисяч 809 гривень, у кінотеатрах його подивились 491 183 українці. Прокат триває.

Мультфільм “Викрадена принцеса: Руслан і Людмила” став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет стрічки становив 95 мільйонів гривень, з них близько 20% було профінансовано державою.

Світовий прокат стартував 16 березня в Румунії, де український мультфільм за перший вікенд зібрав $165 066 і посів друге місце за касовими зборами анімаційних стрічок, поступившись лише третій частині франшизи “Тачки”.

Сьогодні, 20 квітня, міжнародний прокат мультфільму поповнився ще однією країною – Монголією, де назву переклали як «Хулгайлагдсан Гүнж», а показ у кінотеатрах відбудеться монгольською мовою. Для рекламної кампанії мультфільму монгольською був перекладений постер та другий трейлер, для соціальних мереж були підготовлені візитки персонажів, анімація й тематичні картинки.

Таким чином, станом на 20 квітня дебютна повнометражна анімаційна стрічка студії Animagrad (FILM.UA Group) “Викрадена принцеса: Руслан і Людмила”, крім України, йде у прокаті 16 країн: Румунії, Туреччини, Хорватії, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Литви, Єгипту, ОАЕ, Кувейту, Лівану, Йорданії, Катару, Оману, Бахрейну та В’єтнаму.

З 21 квітня прокат “Викраденої принцеси” стартує і у Грузії. Прокатником виступила компанія Rustavi, а почути, як українські герої розмовляють грузинською, можна у другому трейлері за посиланням.

 

Як зазначають в Animagrad, права на прокат мультфільму попередньо продані майже у 50 країн, зокрема в Китай, Республіку Корея, Францію, Польщу, Болгарію, Німеччину, а також країни Близького Сходу, Північної Африки та Латинської Америки.

Читайте також:
“Кіборги” оновили рекорд касових зборів і їдуть по Європі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна