СБУ оприлюднила дані “вагнерів”, доставлених у Сирію крейсером “Варяг”

 

Голова Служби безпеки Василь Грицак видав спеціальну заяву, в якій оприлюднив список найманців приватної військової компанії “Вагнера”, що були перевезені російським крейсером “Варяг” у Сирію.

Про це в четвер, 19 квітня, повідомив прес-центр СБУ.

“Попри заяви міноборони РФ про начебто непридатність крейсера “Варяг” для перевезення особового складу та техніки, СБУ (…) оприлюднює список найманців ПВК “Вагнера”, які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)”, – заявив Грицак.

Він також наголосив, що для двох найманців (Олексій Крохун та Прокіп Соломонов) плавання на “Варязі” стало “подорожжю в один кінець”.

“Також зазначаю, що у разі виникнення у МО РФ «труднощів» у встановленні конкретних паспортних даних та адрес проживання вищезазначених громадян РФ з числа «ихтамнетов» Вагнера для притягнення їх до кримінальної відповідальності за найманство, СБУ готова оприлюднити і цю інформацію для донесення правди до громадян Росії та ліквідації «необізнаності» вищих офіцерів МО РФ”, заявив голова СБ України.
Він зазначив, що “з посмішкою ознайомився з коментарем” представника міноборони Росії щодо того, нібито “Варяг” не возив найманців “Вагнера” з РФ до Сирії.
Василь Грицак нагадав, що Служба безпеки України неодноразово надавала громадськості конкретні докази про злочини бойовиків так званої ПВК “Вагнер” як Донбасі, та і в Сирії: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/21/view/3989#.wOimZTEx.dpbs  https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/1/view/4032#.puKY9e0o.dpbs  https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/1/view/4088#.PLZsibCm.dpbs  https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/1/view/4555#.RA2JMlhf.dpbs

Як інформувала “Новинарня“, 18 квітня СБУ оприлюднила зізнання затриманого на кордоні громадянина РФ Миколи Коваленка, колишнього строковика ВМФ РФ, який був свідком таємного переправлення 30-40 російських найманців ПВК “Вагнера” на крейсері “Варяг” у Сирію в кінці грудня 2016 року.

Читайте також:
“Прикмета Вагнера – наколка-свастика”. Як влаштована і воює його ПВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна