УПЦ КП чекає добрих новин зі Стамбула щодо надання автокефалії

 

За підсумками поїздки президента України в Стамбул, де він зустрічався із Вселенським патріархом Варфоломієм, УПЦ Київського патріархату очікує позитивних новин у процесі визнання Константинополем автокефалії УПЦ КП.
Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 16 квітня, написав у “Фейсбуці” архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного синоду УПЦ КП Євстратій (Іван Зоря).

“Як плід поїздки тиждень тому Президента Петра Порошенка до Стамбулу й зустрічі з Вселенським Патріархом, є підстави очікувати найближчим часом добрих звісток про важливі кроки у справі утвердження і визнання автокефалії Православної Церкви в Україні.
Нехай Дух Святий надихне всіх, хто причетний до справи, мудрістю та мужністю”, – написав о. Євстратій.

“Наші особливі молитовні побажання – Всесвятійшому Патріарху Варфоломію.
P.S. Сподіваюсь, що невдовзі зможу повідомити більше”, – додав він.

UPD. О 14.50 в адміністрації президента почалася зустріч Петра Порошенка з главами фракцій та керівниками Верховної Ради, на якій він говорить про великі зрушення у наданні автокефалії УПЦ КП та створенні Єдиної Помісної Церкви в Україні.

Читайте також:
Порошенко поговорив із Вселенським патріархом про мир і Помісну церкву

Опоблок закликав Вселенського патріарха не надавати автокефалію УПЦ КП,
а Новінський попередив про “Варфоломіївську ніч”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна