Кандидати в члени ЦВК пройшли спецперевірку перед затвердженням

 

Усі 14 кандидатів до складу Центральної виборчої комісії пройшли спеціальну перевірку.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу в понеділок, 16 квітня, передає “РБК-Україна”.

“Перевірка вже завершена по всіх кандидатах до ЦВК. Усі 14 кандидатів отримали позитивні висновки”, – сказав спікер.

За словами Парубія, Рада може розглянути призначення членів Центрвиборчкому в четвер, 19 квітня.

“Спецперевірка на сьогодні успішно завершена. Тепер залишається той самий етап, як і в законі “Про антикорупційний суд”. Це остаточне рішення комітету. Якщо цієї середи на засіданні комітету буде ухвалене рішення, у четвер у нас з’явиться можливість включити його до порядку денного для розгляду. Ми теоретично у четвер зможемо розглядати”, – сказав Андрій Парубій.

“Досі залишається невирішена дискусія: як із 14 кандидатів обрати 13. Ця дискусія має широкий аспект, оскільки у багатьох міжнародних структур є вимога та рекомендація, щоб було представництво фракцій, які є у парламенті. На сьогодні ця дискусія ще не завершена”, – додав голова ВР.

Як інформувала “Новинарня“, 23 січня президент Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель вважає головними претендентами на посаду голови ЦВК кандидатку від “Народного фронту” Наталію Бернацьку (Севастьянову) та кандидатку від Блоку Порошенка Світлану Кустову, яку вважали такою і в 2016 році, коли Порошенко вперше подав нові кандидатури на Центрвиборчком.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна