Сутички націоналістів з “Опоблоком” під Ватутіним у Києві зупинила поліція. ВІДЕО

 

У Маріїнському парку Києва націоналісти з угруповання “С14” та “Правий сектор” зірвали покладання квітів до пам’ятника радянському генералу Миколі Ватутіну.

У п’ятницю, 13 квітня, націоналістичні активісти розмалювали пам’ятник червоною фарбою, причепили до постаменту напис “Слава воїнам УПА за ліквідацію червоного ката” та принесли з собою плакат “Кожного ката чекає розплата”.

Коли до пам’ятника намагалися прорватися нардеп від “Опозиційного блоку” Юрій Бойко разом зі своїми прихильниками, зав’язалася бійка, повідомляє LB.ua.

Фото: ФБ Володимир Шередега

Як видно з відео, поширеного в мережі, група осіб проводила мітинг біля пам’ятника. До них підійшли представники “С14” і “ПС”. Вони вигукували гасла “Слава Україні”, “Комуняку – на гілляку”, “Україна понад усе”, “Слава нації – смерть ворогам”.

Як повідомила речник поліції Києва Оксана Блищик, за результатом акції одного з її активних учасників доставили до Печерського управляння поліції, одна людина постраждала.

“Одна ветеранська організація мала покладати квіти біля пам’ятника, їм завадила група з близько 30 молодиків. Сталася штовханина. Швидко прибули поліцейські, що чергують біля Верховної Ради. Молодики застосували газові балончики. У результаті цього одна жінка отримала опіки очей та обличчя. Одного активного учасника доставили до Печерського РУ”, – розповіла Блищик журналістам.

Біля пам’ятника Ватутіну працювала слідчо-оперативна група. Відомості зареєстровані у журналі Єдиного обліку повідомлень.

Станом на 13:30 учасника акції відпустили з управління поліції.

Як відомо, Микола Ватутін – російський та радянський воєначальник, командувач 1-го Українського фронту, член ревізійної комісії КП(б) України – після поранення партизанами УПА помер у Києві 15 квітня 1944 року.

Читайте також:
Від Кличка вимагають декомунізувати 86 об’єктів
– Батьківщину-матір, арку Дружби народів, Щорса, Ватутіна та ін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна