На фронті 66 обстрілів за добу. І перша бойова втрата з початку “великоднього перемир’я”

 

Минулої доби, 12 квітня, російсько-окупаційні війська на Сході продовжили ігнорувати режим повного припинення вогню. Агресор здійснив 66 обстрілів позицій сил АТО.
На жаль, унаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, ще один воїн – отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу операції.

На Донецькому напрямку із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм окупанти вели вогонь по позиціях ЗСУ в Пісках та Водяному. Міномети калібру 82 мм застосували поблизу шахти “Бутівка”, Талаківки та Водяного, озброєння БМП – неподалік Талаківки та Водяного, а зенітні установки – в районі Опитного та шахти “Бутівка”.
Також із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляні наші позиції поблизу Авдіївки, шахти “Бутівка”, Мар’їнки, Опитного, Водяного, Пісків, Павлополя, Кам’янки, Лебединського, Красногорівки, Широкиного та Гнутового.
Крім цього, в районі Пісків, Павлополя та Авдіївки вівся снайперський вогонь противника.

На Луганському напрямку зі 120- та 82-мм мінометів, озброєння БМП та зенітної установки агресор обстріляв українські укріплення поблизу Троїцького. Ворожі міномети калібру 82 мм “працювали” по захисниках Кримського. У районі Луганського незаконні збройні формування задіяли БМП та зенітну установку. Із гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Залізного та Зайцевого. Також під вогонь з гранатометів потрапили оборонці Новозванівки та Світлодарська.

Як зазначає “Новинарня“, загиблий 12 квітня – перша бойова втрата Об’єднаних сил від початку так званого “великоднього перемир’я”, оголошеного 30 березня.

Читайте також:
Великодні свята на фронті: “сепари” гатили з цвинтаря, і не тільки.
РЕПОРТАЖ, ФОТО

“Попарно під прикриттям”. Під час “перемир’я” ворог обрав нову тактику
для танків і мінометів, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна