“Попарно під прикриттям”. Під час “перемир’я” ворог обрав нову тактику для танків і мінометів, – “ІС”

 

У першій декаді квітня, незважаючи на оголошене “великоднє перемир’я”, незаконні збройні формування на Донбасі значно посилили обстріли українських позицій із використанням озброєння танків та важких мінометів, заборонених Мінськими угодами.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в оперативних даних групи “Інформаційний опір” за період із 3 по 11 квітня.

Найбільш інтенсивно вогневі удари завдавалися противником по позиціях українських військ в районі населених пунктів Валуйське, Троїцьке, Новолуганське, Луганське, Піски, Опитне, шахта “Бутівка”, Лебединське, Водяне та Широкине.

Зокрема, протягом доби 11 квітня фіксувалося застосування окупантами танків на південь і на північ від Авдіївки, в районі Донецького аеропорту (Піски, Водяне).

“В даному випадку бронегрупа противника з трьох машин працює зі Спартака і з району на південь від самого ДАПу. Така ж бронегрупа оперує і в районі Крутої Балки – пара Т-72 неодноразово відкривала вогонь по передових опорних пунктах ЗСУ”, – сказано у зведенні “ІС”.

Застосування танків здійснюється попарно під прикриттям щільного кулеметно-мінометного вогню з метою ускладнити застосування українськими військами протитанкових засобів. Вогонь ведеться із заздалегідь обладнаної та обраної позиції, по заздалегідь розвіданих і визначених цілях.
Після серії з 2-3 (іноді 3-4) пострілів позиція змінюється.

Відзначається застосування окупантами спільно з танками і окремих БМП (наприклад, у районі Пісок і шахти “Бутівка”).

“Різко збільшилася застосування окупантами 120-мм мінометів. Якщо за минулий тижневий період йшлося про поодинокі, “блукаючі” міномети (рідше про пару), то тепер противник застосовує їх взводами та побатарейно (3-4 одиниці, рідше до 5-6). Продовжує мати місце і комбіноване застосування 82-мм і 120-мм мінометів”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, інформує “ІС”, противник активно веде повітряну розвідку бойових порядків ЗС України.

Так, період з 2 по 10 квітня ц.р. зафіксовано 27 розвідувальних польотів БПЛА ЗС РФ, в т.ч. 7 польотів БПЛА “Орлан-10”, який здійснював захід в оперативно-тактичну глибину оборони ЗС України.

“При цьому особливу увагу противник зосередив на розтині оборонної системи, а також виявленні змін у бойових порядках ЗСУ”, – зазначили в “Інфоспротиві”.

У зведенні “ІС” також сказано, що в частинах і підрозділах 1-го і 2-го армійських корпусів оперативного угруповання російських окупаційних військ із 9 квітня проводиться комплексна перевірка за зимовий період навчання.

На військовому полігоні “Південний” російське окупаційне командування запланувало проведення показових бригадних навчань за участю артилерійських підрозділів і БПЛА.
На військових полігонах “Ударний” і “Приморський” в рамках мобілізаційної підготовки з військовозобов’язаними продовжують інтенсивно проводитися заняття з вогневої та тактико-спеціальної підготовки.

Для забезпечення діяльності частин і з’єднань 1 і 2 АК оперативного угруповання російських окупаційних військ в період з 2 по 10 квітня ц.р. з території Росії було доставлено близько 1500 тонн паливно-мастильних матеріалів (на залізничні станції Ровеньки та Красна Могила).

Читайте також:
Бойовики “ДНР” проводять чергові збори “резервістів”

На початку квітня “ДНР/ЛНР” втратили вбитими 5 осіб, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна