На Одещині проходять фінальні випробування ракет “Вільха”

 

На півдні Одеської області почалися державні випробування ракетного комплексу “Вільха”.
Про це у вівторок, 10 квітня, повідомила прес-служба Ради національної безпеки та оборони з посиланням на секретаря РНБОУ Олександра Турчинова.

За його словами, державні випробування “стали фіналізацією масштабного проекту українських вчених, конструкторів та виробничників”.

“Завдяки зусиллям усіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краща за російський аналог “Смерч”, – сказав Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що випробування проходитимуть у декілька етапів, і замовником перевірятимуться на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет.

Ракети запускатимуться в повному бойовому спорядженні.

“Ураховуючи керованість ракет, для кожної з них буде визначено окремі цілі на різній дальності”, – сказав секретар РНБО.

Після завершення цих масштабних випробувань ракетні комплекси “Вільха” будуть взяті на озброєння, а підприємства ОПК почнуть їхнє серійне виробництво, додав Турчинов.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 грудня 2017 року президент Петро Порошенко заявив про успішні випробування вітчизняного ракетного комплексу “Вільха” – тоді ракета влучила в мішень за 70 км.
У січні на засіданні РНБО президент поставив завдання завершити процес випробувань та розпочати виробництво ракетного комплексу “Вільха” у 2018 році.

Читайте також:
Крилату ракету “Нептун” візьмуть на озброєння за рік,
“Вільха” вже йде до серії, – Турчинов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна