Капітан кримського судна “Норд” Горбенко звільнений з-під варти

 

Капітана заарештованого судна “Норд” з Керчі Володимира Горбенка пізно ввечері в четвер, 5 квітня, звільнили з-під варти в Херсонському міському суді.

За словами адвокатів команди “Норда”, Горбенка відпустили у зв’язку із закінченням терміну затримання за рішенням із метою приведення до суду для обрання запобіжного заходу.

Із будівлі суду Володимир Горбенко разом з адвокатами відправився до однієї з херсонських лікарень для обстеження стану здоров’я, інформує видання “Крим. Реалії”.

Раніше в четвер стало відомо, що засідання суду щодо обрання запобіжного заходу кримчанину перенесли на 6 квітня через те, що правоохоронці не доставили його до суду.

Читайте також:
Після затримки “Норда” Росія в Азові готова застосувати силу, – ЗМІ

Як повідомляла “Новинарня“, 25 березня корабель морської охорони ДПС України затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник “Норд” під прапором Російської Федерації. Було встановлено, що траулер зареєстрований в Керчі – в окупованому Росією Криму.
Затримане судно із командою відконвоювали до порту Бердянська для перевірочних та процесуальних дій.

30 березня суд заарештував “Норд”. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна “Норд” із закритого Києвом порту анексованої Керчі.
2 квітня його капітанові, громадянину України Володимиру Горбенку оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду і виїзду з тимчасово окупованої території України) Кримінального кодексу України.

У відповідь управління ФСБ Росії в анексованому Криму порушило кримінальну справу проти співробітників Держприкордонслужби України, які затримали судно в Азовському морі.
Українські прикордонники назвали це “тиском на Держприкордонслужбу України”.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що вимагають від України звільнити екіпаж судна.

Із липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів окупованого РФ Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна