Після затримки “Норда” Росія в Азові готова застосувати силу, – ЗМІ

 

Після затримання українськими прикордонниками в Азовському морі судна “Норд” з кримською припискою російські силовики готові забезпечувати судноплавство за допомогою Чорноморського флоту та морської авіації.

Про це повідомляє російська агенція РІА “Новости” з посиланням на джерело в силових структурах РФ.

Співрозмовник заявив, нібито “агресивні дії” українських морських прикордонників становлять небезпеку захоплення російських суден і є загрозою “державного піратства”.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 березня корабель морської охорони ДПС України затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник “Норд” під прапором Російської Федерації. Було встановлено, що траулер зареєстрований в Керчі – в окупованому Росією Криму.
Затримане судно із командою відконвоювали до порту Бердянська для перевірочних та процесуальних дій.

30 березня суд заарештував “Норд”. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна “Норд” із закритого Києвом порту анексованої Керчі.
2 квітня його капітанові, громадянину України Володимиру Горбенку оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду і виїзду з тимчасово окупованої території України) Кримінального кодексу України.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що вимагають від України звільнити екіпаж судна.

Із липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів окупованого РФ Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна