Капітану арештованого траулера “Норд” із Криму оголосили підозру

 

Капітану риболовецького судна “Норд” із Криму оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею “порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури АРК.

“31 березня громадянину України, капітану судна “Норд” оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), за вчинення якого передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років”, – йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, риболовецьке судно з Керчі (територія окупованої АР Крим) під прапором Росії було затримане українськими прикордонниками 25 березня 2018 року в акваторії Азовського моря.
Затримане судно із командою відконвоювали до порту Бердянська для проведення подальших перевірочних та процесуальних дій.

Ухвалою суду на судно накладено арешт шляхом заборони розпорядження та користування ним у будь-який спосіб.

У російському МЗС заявили, що, затримавши судно “Норд”, Україна “уподібнилася сомалійським піратам”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна