Вибух на полігоні в Кривому Розі: поранені троє гвардійців, один – важкий

 

На полігоні 17-ї танкової бригади ЗСУ в Дніпропетровській області внаслідок вибуху заряду гранатомета отримали поранення троє військових Нацгвардії, з них один – у важкому стані.
Як передає “Новинарня“, про інцидент у четвер інформують прес-центр ОК “Схід” та місцеві ЗМІ.

“5 квітня під час заходів із бойової підготовки підрозділів Національної гвардії України з використанням полігону 17 отбр (м. Кривий Ріг) внаслідок вибуху невстановленого предмета постраждали троє військовослужбовців Національної гвардії України.
Постраждалі госпіталізовані, за даним фактом оперативним командуванням «Схід» розпочато службову перевірку”, – йдеться в повідомленні на ФБ-сторінці оперативного командування “Схід” Сухопутних військ Збройних сил України.

Потерпілих госпіталізовано до 2-ї міської лікарні Кривого Рогу. Один військовослужбовець перебуває у важкому стані, зазначає “Перший криворізький”.

“У одного з чоловіків важкі поранення нижніх кінцівок. Ще двоє отримали осколкові поранення”, йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, поранення вони отримали в результаті вибуху бойового заряду РПГ-7. 

За попередніми даними, нацгвардійці йшли встановлювати мішені для стрільби зі снайперської зброї та на шляху прямування підірвалися на невідомому боєприпасі, повідомляє прес-служба НГУ.

Зазначається, що на час вибуху боєприпаси військовим ще не видали.

Військова прокуратура Криворізького гарнізону Південного регіону України зазначає, що попередня кваліфікація справи – 414 стаття Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю і боєприпасами). Триває слідство.

Читайте також:
“Перекидає пляшку і буржуйку, вибух”.
Подробиці трагедії в наметі на полігоні “Широкий лан”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна