“Перекидає пляшку і буржуйку, вибух”. Подробиці трагедії в наметі на полігоні “Широкий лан”

 

На полігоні ЗСУ “Широкий лан” у Миколаївській області в ніч на 13 березня внаслідок пожежі в наметі загинув один військовослужбовець, ще семеро постраждали.

Про це повідомила прес-служба Сухопутних військ Збройних сил України.

“На 235-му загальновійськовому полігоні у Миколаївській області в результаті порушення правил безпеки при користуванні піччю в нічний час сталася пожежа, внаслідок якої згорів один намет в наметовому містечку”, – сказано в повідомленні.

Близько 4-ї години ночі особовий склад добового наряду наметового містечка помітив загоряння намету. Військовослужбовці вжили заходів з евакуації особового складу та гасіння пожежі. Проте один військовослужбовець загинув, семеро отримали опіки різного ступеня тяжкості.

Постраждалих доставили в Миколаївський військовий шпиталь. Загрози життю постраждалим військовослужбовцям немає.

За фактом пожежі та загибелі військовослужбовця призначено службове розслідування. Проводяться слідчі дії.

Помічник міністр оборони Юрій Бірюков оприлюднив подробиці трагедії, назвавши причиною пожежі порушення прав безпеки: військовий хлюпнув у піч-“буржуйку” бензин.

“Попередньо, зі слів того, хто вижив: погасла буржуйка. Хлюпнув з пляшки рідину. В глибині грубки ще щось жевріло. Спалах. На опалювачі загоряється одяг. Він починає бігати по намету. Другий вихід завалений речами. Перекидає пляшку, перекидає буржуйку. Вибух”, – написав Бірюков у “Фейсбуці“.

“Попередньо, за даними ВСП: тверезі. Ніч, спали, блискавичний розвиток подій, паніка, нерозуміння, все горить… Перший випадок? Та ні”, – зазначив Бірюков.

Як інформувала “Новинарня“, кількома днями раніше темою соцмереж знову стало потопання наметів на полігоні “Ширлан” у багні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна