Цех оборонного підприємства в Черкасах намагалися підірвати гранатами

 

У ніч на четвер, 5 квітня, у приміщенні виробничого цеху черкаського ДП “НВК Фотоприлад”, зафіксовано спрацювання охоронної сигналізації і вибух.
Про це повідомила прес-служба держконцерну “Укроборонпром”, до якого входить “Фотоприлад”.

На місце події, що сталася  о 2:05, викликано представників поліції, СБУ та ДСНС.

“При огляді приміщення, за слідами воронки та уламків, констатовано підрив однієї гранати типу РГД-5 та зафіксовано ще одну гранату цього типу, що не розірвалася через невитягнуту повністю чеку. У результаті вибуху постраждалих осіб немає. Вибухом вибито вікна. Розмір матеріальних збитків встановлюється”, – йдеться у повідомленні.

Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Павло Букін заявив, що готується розпорядження про підвищення заходів безпеки на підприємствах концерну.

Правоохоронці наразі аналізують знайдені докази та записи камер спостереження, які могли зафіксувати зловмисників. На підприємстві не переривалися виробничі процеси.

Як відомо, ДП “НВК Фотоприлад” – стратегічне для оборонної галузі України підприємство, яке спеціалізується на розробці та виготовлені приладів нічного бачення, систем прицілювання, наведення і керування вогнем для бронетанкової техніки та військової авіації.
Високотехнологічна продукція підприємства застосовується у танках “Булат” та “Оплот”, а також у протитанкових ракетних комплексах вертольотів.

Читайте також:
У пасажира київського метро знайшли гранати РГД-5

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна