Комітет ВР хоче звільнити Супрун, бо корупційна солідарність в нас найміцніша, – Фурса

 

Сергій Фурса
інвестиційний банкір, аналітик

(FB)

Корупційна солідарність – це коли Міністерство охорони здоров’я відправляє у відставку корумповану до мозку кісток главу [Національного медичного] університету [Катерину] Амосову, дочку відомо лікаря, а комітет парламенту, де зібралися всі бенефіціари корупції в охороні здоров’я за останні десятиліття і який очолює дочка іншого відомого лікаря – [Ольга] Богомолець, вимагає звільнити [в.о. міністра Уляну] Супрун.

Корупційна солідарність – вона найміцніша в Україні. Скуті одним ланцюгом. Зв’язані однією метою. Ніщо не тримає їх разом краще, ніж спільні інтереси. І спроби боротися з корупцією тільки краще згуртували цих людей. І чим більше борються, тим краще вони гуртуються.

І тепер кричатимуть про корупційний суверенітет. Втручання у внутрішні справи України. Це наша корупція і руки геть від неї.

Де не кричать – значить, там мало роблять. Якщо депутати не лають міністра – значить, це поганий міністр. Якщо депутати на хочуть звільнити міністра – значить він не заважає депутатам пиляти свій напрямок. Якщо депутати мстяться громадським активістам – значить, їхня робота ефективна. Якщо депутати вставляють палиці в колеса наглядовим радам державних компаній, то значить, там створюють ризики для корупційної солідарності. Якщо депутати вимагають відставки [заступника міністра економічного розвитку Максима] Нефьодова, значить, він не дає їм та їхнім друзям пиляти на тендерах.

Все так просто, що навіть прикро. Ніяких прихованих мотивів в Україні немає в принципі. У Міністерстві охорони здоров’я робота йде системна – і відразу повстають проти міністра. Що ж це таке, приїхала іноземка і не дає їм жити звичним життям. Звільнити її!

Усім же відомо, що українська медицина – найкраща в світі, а українська освіта – найкраща у світі. Не те що в цих америках. Не можна дати світовій закулісі зіпсувати нашу медицину. І головне, не можна прибирати людей, які роками управляли нашою медициною, адже всім відомо, що весь цей час тут рулювали чесні й безкорисливі люди. Справжні патріоти.

І якщо Супрун дозволяє собі поставити під загрозу українську “скрепу” – корупційну солідарність, то не місце їй в українському уряді. На думку українських депутатів.

І як добре, що Супрун – в. о. міністра. І парламент просто не може її звільнити. Тому що не зміг її призначити повноцінним міністром.

Все-таки, іноді, безпорадність українського парламенту в прийнятті рішень має свій плюс.

Читайте також:
Уляна Супрун: Нардепи опираються впровадженню міжнародних
протоколів лікування в Україні, хоча користуються ними за кордоном

Супрун звернулася до НАБУ через пропозицію хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна