Супрун звернулася до НАБУ через пропозицію хабара

 

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун звернулася до Національного антикорупційного бюро через пропозицію хабара від помічника народного депутата.

Про це вона написала у “Фейсбуці” вранці в середу, 14 березня.

Як уже повідомлялося, 7 березня детективи НАБУ проводили обшуки вдома у помічника нардепа Олега Ляшка Олега Богачова, а також вдома й на роботі у міського голови Вишневого Іллі Дікова. Йшлося про справу щодо пропонування хабара Уляні Супрун.

“Понад рік тому один із помічників народних депутатів запропонував мені хабар у вигляді квартири за те, щоби я, користуючись службовим становищем, допомогла медичному закладу отримати дороговартісне обладнання”, – розповіла Супрун.

“Наступного дня звернулася до детективів НАБУ із заявою про ознаки злочину. Згодом я і мій позаштатний радник брали участь у слідчих діях, щоби задокументувати все”, – зазначила очільниця МОЗ.

Уляна Супрун уточнила, що “до подальших зустрічей з помічником народного депутата долучився й мер міста, який підтвердив намір щодо хабара у вигляді квартири”.

“Квартиру запропонували оформити на мого позаштатного радника, який зіграв роль довіреної особи”, – пише пані Уляна.

За словами Супрун, МОЗ “завжди готове допомогти громаді” отримати медобладнання, яким би вартісним воно не було, “якщо в ньому дійсно є потреба”.

“В країні діють численні міжнародні фонди, програми донорської підтримки, в бюджетах міст та громад накопичені суттєві бюджетні резерви. Підтримувати запити від міст та медичних закладів щодо отримання необхідного обладнання є частиною наших обов’язків. Для їхнього виконання пропонувати службовим особам хабарі непотрібно”, – пояснила в.о. міністра.

У свою чергу, прес-служба МОЗ заявляє, що пропозиції хабара дискредитують роботу уряду і не дають відновити довіру суспільства до державної служби та чиновників.

“За історію незалежної України не було доведених до рішення суду справ, відкритих за статтею 369 Кримінального Кодексу України “пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі” за участі очільників міністерств”, – зазначають у МОЗ.

Міністерство заявило про підтримку детективів НАБУ й прокурорів Антикорупційної прокуратури, які борються з корупцією у вищих ешелонах влади.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна