Один із фігурантів “справи кримських диверсантів” вийшов на волю

 

Фігурант “справи кримських диверсантів” Редван Сулейманов вийшов на свободу.

Як повідомляє видання “Крим.Реалії”, Сулейманов відбував покарання в колонії загального режиму на території Кіровської області Росії, і найближчим часом має намір повернутися до Криму.

Як відомо, Редвана Сулейманова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Сімферополя. Його звинуватили в шпигунстві на Україну і підготовці диверсії в Сімферополі.
За твердженням ФСБ РФ, “одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України”, колишній учасник АТО. Пізніше було назване ім’я ще одного затриманого – засудженого в Україні за злочини Андрія Захтея. Ім’я третього затриманого – Редван Сулейманов.
Міноборони України назвало ці заяви провокацією російських спецслужб.
Згодом Панова і Захтея перевезли до московського СІЗО “Лефортово” без доступу до них російських адвокатів.

10 серпня 2017 року підконтрольний Росії Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Криму засудив Сулейманова до 1 року 8 місяців колонії, а також до штрафу 3,4 мільйона рублів.
У МЗС України засудили вирок Редвану Сулейманову й закликали російську владу припинити репресії проти кримських татар на півострові.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна