Перша доба перемир’я: 32 обстріли, загиблий і четверо поранених

оновлено о 13:00

Бойовики російсько-окупаційних військ зірвали «великоднє перемир’я», встановлене на лінії розмежування сторін з опівночі 30 березня. За минулу добу агресор здійснив 32 обстріли позицій українських захисників.

Як повідомили у прес-ценрі штабу АТО, внаслідок ворожого вогню одного нашого захисника поранено. 
“На жаль, під час виконання бойових завдань один український військовослужбовець загинув, троє воїнів – отримали поранення. Усіх постраждалих доставлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу”, – йдеться у зведенні штабу.

ОНОВЛЕНО. Як інформує “Новинарня“, на брифінгу в УКМЦ речник Міноборони Дмитро Гуцуляк уточнив, що армієць загинув, а ще троє дістали поранення “внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої”.

За його словами, стан здоров’я військовослужбовця, пораненого під час обстрілу – середньої важкості.

Як заявив полковник Гуцуляк, із загалом 32 обстрілів з боку противника 28 характеризуються як прицільні (25 на Донеччині і три – на Луганському напрямку).

Українська сторона СЦКК пов’язує “свідомі провокаційні обстріли з боку російсько-окупаційних військ із намаганням спровокувати вогонь у відповідь та перекласти відповідальність за порушення режиму перемир’я на сили АТО”.

На Донецькому напрямку з 82-мм мінометів (12 мін), гранатометів та протитанковою керованою ракетою противник обстріляв позиції АТО поблизу Талаківки, гранатомети застосував в районі Опитного, Верхньоторецького, Богданівки, Шахти Бутівка, Лебединського та Широкиного. Також із гранатометів, великокаліберних кулеметів та зенітної установки обстріляні укріплення у Водяному, а з великокаліберних кулеметів – поблизу Павлополя та Піщевика.
Крім цього, зі стрілецької зброї вогонь вівся по захисниках Павлополя, Авдіївки, Опитного, Богданівки, Новотроїцького, Кам’янки, Мар’їнки, Піщевика та Пісків.

На Луганському напрямку з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти вели вогонь по опорних пунктах наших захисників в районі Луганського. Гранатомети ворог застосував неподалік Катеринівки.

Речник МОУ підкреслив, що, “незважаючи на брудні провокації з боку окупантів, підрозділи Збройних сил України чітко дотримуються мінських домовленостей та забезпечують виконання рішення керівництва Збройних сил України щодо заборони використання всіх видів озброєння та боєприпасів у період з опівночі 30 березня”.

Як повідомляла “Новинарня“, бойовики перед “великоднім перемир’ям” обстріляли ЗСУ 57 разів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна