Відбулося засідання комісії Україна-НАТО. Угорщина не блокувала

 

У Брюсселі 28 березня відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, не заблоковане Угорщиною.

Про це повідомила служба віце-прем’єр-міністра Іванни Клипмпуш-Цинцадзе.

Засідання присвятили обговоренню питань ходу реформ і безпекової ситуації в Україні.

Климпуш-Цинцадзе поінформувала учасників про нинішню безпекову ситуацію на Сході України та в Криму. Було зазначено про важливість подальшої політичної та практичної підтримки Альянсом України в протистоянні агресії та впровадженні внутрішніх реформ.

Також віце-прем’єр зупинилася на основних результатах внутрішніх змін, зокрема в рамках виконання Україною попередньої Річної національної програми під егідою Комісії Україна–НАТО.

“Ми чітко розуміємо, що можливості, надані Річною національною програмою, не повністю використовувалися протягом багатьох років. Однак ми пишаємося тим, що за останні два роки нам вдалося суттєво змінити та покращити взаємодію, продемонструвавши реальні важливі досягнення”, – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Посли держав-членів НАТО наголосили на своїй незмінній підтримці України, повідомили у службі віце-прем’єра.

Засідання було проведено, незважаючи на наміри Угорщини блокувати проведення зустрічей Україна-НАТО через мовну статтю закону про освіту.

Як зазначає “Європейська правда”, Угорщина вирішила не блокувати засідання на рівні послів, натомість міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пообіцяв заблокувати участь президента Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі в липні 2018 року.
На зустрічі 28 березня наголошувалося на важливості організації засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів у липні.

 

Читайте також:
Полторак не поїде в НАТО через угорську “блокаду”

Порошенко затвердив річну програму Україна-НАТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна