Полторак не поїде в НАТО через угорську “блокаду”

 

Міністр оборони України Степан Полторак відмовився від планів відвідати штаб-квартиру НАТО на поточному тижні через рішення Угорщини блокувати Комісію Україна-НАТО (КУН).

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Міністерство оборони.

“Візит не відбудеться через відсутність погодження проведення Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони”, – пояснили у військовому відомстві.

Формально не йдеться про “скасування” візиту, адже поїздка Полторака в Брюссель не була офіційно анонсована. Однак у військовому відомстві не приховують, що мали намір провести на цьому тижні “оборонну” зустріч КУН.

Засідання КУН планувалося провести 14-15 лютого, але ці плани не вдалося погодити через спротив лише однієї країни-члена Альянсу – Угорщини. Будапешт блокує вже друге міністерське засідання.

Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту.

Натомість українські політики наголошують, що блокування Угорщиною комісії Україна-НАТО грає на руку Росії.

Як відомо, МЗС Угорщини вже кілька разів оголошувало про наміри блокувати на міжнародній арені проукраїнські євроінтеграційні рішення на знак незгоди з ухваленням в Україні закону про освіту, що нібито звужує мовні права угорської нацменшини на Закарпатті.

Читайте також:
Україна та Угорщина узгодила ключові питання щодо мовних положень в освіті

У НАТО кажуть, що й не планували на грудень “заблоковане” Угорщиною засідання з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна