Терористи “ДНР” для боротьби з українськими снайперами виставляють “живі мішені”

 

Бойовики “ДНР” у боротьбі проти снайперів ЗС України використовують “живі мішені”, щоб визначити таким чином місце перебування українських стрільців і відкрити влучний вогонь у відповідь.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться на ФБ-сторінці фонду “Повернись живим”. Автор допису – військовослужбовець ЗСУ Віра Прохира, колишня волонтерка фонду.

Вона оприлюднила свідчення снайпера однієї з бригад ДШВ ЗСУ біля Донецька.

“Я, – каже снайпер однієї з десантних бригад, – був у шоці, коли вперше це побачив. Щоб виявити наші вогневі точки, бойовики висовують на своїй позиції живі мішені… Тільки вдумайтеся! Я бачу в приціл людину, розумію, що це не бойовик. Всі інші на тій стороні, тим часом, ховаються. Аж тут збоку з’являється труба розвідника: окупанти чекають, що я вистрілю у живу мішень, вони зафіксують мою вогневу точку і ліквідують мене”.

У дописі сказано: “Військові, які бачили «трюк» із живими мішенями, в один голос запевняють: «Окупанти не висовували б когось зі своїх, це або наші воїни, колись взяті у полон, або місцеві, які чимось не вгодили бойовикам»”.

Як відомо, в останні місяці суттєво збільшилася кількість жертв серед сил АТО внаслідок снайперського вогню противника.

Читайте також:
Заради “1+”. Як виглядає полювання снайпера в зоні АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна