Заробітчани переказали в Польщі в Україну майже 4% ВВП, – МЗС

 

Українські заробітчани у 2017 році перерахували з Польщі в Україну суму, яка дорівнює приблизно 3-4% українського валового внутрішнього продукту.
Про це заявив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький.

Він зауважив, що в Польщі налічується понад один мільйон громадян України, які там працюють або навчаються.

“Заради їхніх прав, трудових прав, але також для нашої пенсійної системи, для системи охорони здоров’я, є бажаним більш ширше регулювання ситуації. Але це залежить від міністерств праці та соціальної безпеки”, – зазначив віце-міністр, якого цитує УНІАН.

“Якщо українська сторона буде зацікавлена, я впевнений, що ми зможемо запланувати консультації та працювати над цим.
Це мій скромний заклик щодо позитивних змін у цьому напрямку. Аби зрозуміти масштаб цього феномену, ви повинні зрозуміти, що у 2016 році, за підрахунками, українці, які працюють у Польщі, надіслали в Україну близько 8 млрд злотих. У 2017 році – понад 12 млрд злотих. Це дорівнює 3 або 4% ВВП України.
Це величезна сума грошей – це означає, що величезна кількість людей з української сторони займається діяльністю в нашій економіці, – підкреслив польський дипломат.

На його думку, така діяльність має позитивні риси, і польська сторона підтримує те, що українські громадяни приїздять до Польщі працювати або навчатись.

Але справа в тому, що мають бути кращі рамкові принципи для цього, і це відповідальність для обох наших держав”, – додав Ціхоцький.

Читайте також:
Познань стала першим містом у Польщі,
яке відкрило україномовну версію свого сайту

У Польщі став суперпопулярним серіал про чотирьох заробітчанок з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна