Познань стала першим містом у Польщі, яке відкрило україномовну версію свого сайту

Познань стала першим містом у Польщі, яке запустило україномовну версію свого інтернет-представництва.
Як передає “Новинарня“, про це у “Твіттері” повідомив посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

Муніципальна адміністрація також зазначає, що Познань є першим містом у Польщі, яке створило спеціальну підсторінку, розроблену для громадян України.

Це пов’язано з тим, що українці нині є найбільшою національною меншиною у Великопольському воєводстві, центром якого є Познань.

Україномовна версія є восьмою мовною версією офіційної сторінки міста Познань – poznan.pl (після польської, англійської, німецької, іспанської, португальської, італійської, хорватської).

Сервіс пропонує інформацію українською мовою, зокрема, про історичні пам’ятки, життя, роботу та навчання у столиці Великопольщі, підприємницьке середовище тощо.
Подані адреси головних управлінь та інституцій, консульства.

На веб-сайті є також поради щодо одержання необхідних документів, життя та громадського транспорту у місті, а також консультації про те, де і як знайти роботу. Крім того, на веб-сайті є інформація для молодих людей, котрі мають намір здобути освіту в одному з вишів міста.

“Це відповідь міста на збільшення числа жителів українського походження, які становлять приблизно 90% від загальної кількості іноземців, котрі прибувають до Познані. Завдяки новим авіасполученням з Києвом та Львовом збільшується також туристичний рух”, – сказала уповноважена мера міста з питань протидії дискримінації Марта Мазурек.

Читайте також:
У Варшаві пояснили, які герої мають об’єднувати Польщу й Україну

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна