У Польщі став суперпопулярним серіал про чотирьох заробітчанок з України

 

У Польщі триває показ дебютного сезону серіалу “Дівчата зі Львова”. “Мильна опера” про життя українських заробітчанок у Варшаві вийшла в лідери польського телеринку.

Dziewczyny ze Lwowa — польський комедійно-драматичний телесеріал, що вийшов на екрани у вересні 2015 на каналі TVP1. Автори стрічки називають її трагічною комедією, яка “без прикрас та спотворень показує дійсність польського та українського суспільств”.
У жовтні телесеріал мав глядацьку аудиторію у 3,720 млн. глядачів, що становить приблизно десяту частину від усього населення Польщі.

Серіал описує історію чотирьох українських дівчат — Уляни (Ганна Гарайська), Поліни (Магдалена Врубель), Олі (Катажина Ухерська) і Світлани (Ганна Марія Бучек), які після втрати роботи у Львові виїздять до Варшави в пошуках нової роботи, кращого життя і нових перспектив для себе й близьких, яких залишили в Україні. Дівчата винаймають спільну кімнату в зруйнованій будівлі з паном Генрі – привабливим старшим чоловіком, який не в ладах із законом.

За сюжетом, одна з українок зустріла у Варшаві багатія й закохалася в нього. Вона пригощає його борщем та варениками, а він не може запам’ятати ім’я дівчини.

Кадр із серіалу "Дівчата зі Львова"

Кадр із серіалу “Дівчата зі Львова”

Серіал має спільні риси з американським “Секс і місто”, адже чотири героїні поводяться подібно до подруг із Нью-Йорка.

Сайт серіалу – тут >>>> (можна дивитися серії польською мовою)

Щонеділі 3,5 млн. поляків збираються біля телевізорів, щоб стежити за пригодами емігранток. Кіноексперти не розуміють такої популярності, адже серіал є доволі стереотипним.

Українок грали польські акторки. Спеціально для ролей вони брали уроки української мови у вчителів.

Режисер серіалу Войцех Адамчик так висловився про свою роботу:
“Раптово з держави емігрантів Польща перетворилася на країну, яка притягує іммігрантів з метою заробітку. Польське суспільство мусить освоїтись і призвичаїтись до такої новинки. Серіал буде не лише історією про чотирьох українок в Польщі, а й про поляків, як вони поводяться в ролі роботодавців та сусідів.
«Дівчата зі Львова» – це комедія про ставлення поляків до приїжджих. Варто не забувати, що ситуації, показані в серіалі, є універсальними. Так само можна інтерпретувати їх на життя емігрантів з Польщі в Великої Британії чи мексиканців у США”.

Деякі оглядачі припускають, що популярність “Дівчат зі Львова” в Польщі може стати навіть вищою, ніж у серіалу “Гра престолів”.

Читайте також:
У Польщі живе й працює майже мільйон українців – міністр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна