Порошенко провів переговори з Лукашенком

 

Президент Петро Порошенко у вівторок, 27 березня, по телефону обговорив із білоруським колегою Олександром Лукашенком “питання порядку денного” двосторонніх відносин.

Як повідомляє прес-служба Банкової, співрозмовники, серед іншого, обговорили підготовку до проведення 1-го форуму регіонів України й Білорусі восени цього року в Гомелі та активізацію економічної співпраці між підприємцями обох країн.

Було також обговорено проведення Днів культури України в Білорусі 2018 року.

“Їх проведення передбачає виступи і концерти українських виконавців та творчих колективів на святі “Купали” (“Олександрія збирає друзів”) і міжнародному фестивалі мистецтв “Слов’янський базар у Вітебську”, зазначає прес-служба Лукашенка.

Напередодні деякі ЗМІ повідомили, що затриманого в Білорусі за обвинуваченнями у шпигунстві журналіста Українського радіо Павла Шаройка можуть обміняти на білоруса Юрія Політику, якого затримали в Україні також за звинуваченнями у шпигунстві. За даними видання “Білоруський партизан”, відповідну угоду нібито вже погоджено.
У зведеннях прес-служб обох президентів не зазначають, чи обговорювали Порошенко і Лукашенко можливий обмін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна