Турецькі війська заявили про встановлення контролю над усім сирійським регіоном Афрін

 

Збройні сили Туреччини встановили повний контроль над усіма поселеннями в сирійському регіоні Афрін.
Про це повідомляє газета Hurriyet з посиланням на заяву турецького генштабу ЗС.

Зазначається, що під час операції “Оливкова гілка” збройні сили Туреччини ліквідували 3733 бойовики.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обіцяв після взяття Афріна продовжити операцію “Оливкова гілка” в оплоті курдського опору – місті Манбидж. Ердоган також критикував Вашингтон, звинувачуючи його у “сприянні терористам”.

Читайте також:
Взяття сирійського Афріна турками: курди втекли, США і ЄС занепокоєні

Як повідомляла “Новинарня“, в січні 2018 року Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію “Оливкова гілка”. Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної Вільної сирійської армії (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими Загонами народної самооборони (YPG).
Анкара називає YPG “терористами”, вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині Робітничої партії Курдистану.
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв змести курдських бійців по всій довжині кордону.
Після взяття 18 березня ключового міста в регіоні, Афрін, в Анкарі заявили, що турецькі війська не залишаться тут та передадуть контроль над регіоном його “справжнім господарям”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна