На хабарі затримали посадовця Кабміну, який працював на посаді перший день

 

Військова прокуратура викрила на хабарі в Києві службовця секретаріату Кабінету Міністрів, який лише перший день працював на посаді спеціаліста з питань “оборонки”.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

Зазначається, що чоловік отримав тисячу доларів “за вплив на керівництво Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони України, щоб останнє не створювало перешкод у діяльності Комісії з питань ліквідації та реорганізації державних підприємств МО”.

“23.03.2018 військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України у ході проведення невідкладних розшукових (слідчих) дій під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США викрито чергового хабарника…

Держслужбовця Р. було переведено на посаду головного спеціаліста з питань технічного регулювання, промисловості, оборонно-промислового комплексу та експортного контролю Управління з питань технічного регулювання та промисловості Департаменту з питань інфраструктури та технічного регулювання Секретаріату Кабінету Міністрів України.
У цей же день його було затримано за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, під час отримання неправомірної вигоди”, – ідеться в повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на його майно.

Ч. 2 ст. 369-2 КК України (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди”) передбачає покараня штрафом від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

За повідомленням із військової прокуратури, затримання проводилося спільно зі слідчими Дарницького управління поліції ГУ НП в м. Києві та співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Читайте також:
На Банковій затримали посередника із $30 тис. за призначення судді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна