Фронтові історії трьох жінок. На фестивалі Docudays UA покажуть фільм “Вона та війна”

 

У неділю, 25 березня, в київському кінотеатрі “Жовтень” в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться національна прем’єра фільму “Вона та війна”, що розповідає історії жінок – учасниць війни з російським агресором.

Початок сеансу – о 18:00.

Головні герої стрічки, яку зняла режисер Марія Кондакова, – авторка “Новинарні” Валерія Бурлакова, Ірина Іванюш, Марія Кушнір.

В анонсі зазначено: коли до них додому прийшла війна, тисячі українських жінок взяли на себе обов’язок стати солдатами й ризикувати своїм життям заради миру та свободи у своїй країні. Цей повнометражний документальний фільм спостерігає за трьома такими жінками та за їхнім життям, якого вони ніколи для себе не очікували.

Перед тим, як стати гранатометницею на лінії фронту неоголошеної війни, Лєра була журналісткою. У проміжках між порушенням режиму тиші та «відповідями» на ворожі обстріли, Лєра шукає відповіді на питання про сенси своєї служби та долі, що формуються між життям та смертю.
Тим часом у Києві іншим життям живуть дві дівчини: Ірина, яка після повернення з фронту викладає у коледжі допризовну підготовку юнаків, та юристка Марія, яка у вільний час проходить військові тренування у складі тероборони.

Зйомки картини тривали майже рік і проходили в зоні АТО, а також у Києві та в Івано-Франківській області.

Квитки можна придбати на сайті фестивалю Docudays UA за посиланням.

Марія Кондакова — 28-річна письменниця та режисерка, що народилася у Києві і нині мешкає в Парижі. У 2012 році вона закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого.
Її короткометражний дебют «Листопад» був відібраний для програм понад 50 міжнародних кінофестивалів, у тому числі фестивалю в Локарно та в Клермон-Феррані. Цей фільм здобув 14 нагород і був придбаний Canal+.

Інтерв’ю з Марією Кондаковою на “5-му каналі”:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.