“Привіт” Ірану: Ізраїль визнав знищення ядерного реактора в Сирії

 

Ізраїльські військові вперше офіційно визнали знищення ними 2007 року ймовірного ядерного реактора в Сирії та вказали, що повітряний удар по цьому об’єкту усунув серйозну загрозу Ізраїлю і став “повідомленням” для інших.

Оприлюднену заяву Ізраїлю експерти розглядають як завуальоване попередження Ірану, що зберігає свою військову присутність у Сирії, передає “Радіо Свобода”.

“Мета повідомлення про напад на ядерний реактор у 2007 році полягає в тому, що Держава Ізраїль не дозволить створити можливості, які загрожують існуванню Ізраїлю”, – сказав генерал-лейтенант Гаді Ейзенкот, начальник штабу армії оборони Ізраїлю.

Публічне оприлюднення даних про давню атаку проти Сирії сталося після неодноразових закликів прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу змусити Сполучені Штати та міжнародне співтовариство жорсткіше діяти проти Ірану, який є найближчим союзником президента Сирії Башара Асада, передає “Радіо Свобода”.

Упродовж семирічної громадянської війни в Сирії Ізраїль здійснив понад 100 повітряних ударів по сирійській території. Ці удари могли бути спрямовані на усунення шляхів постачання зброї бойовикам угруповання “Хезболла”, що діють поряд із силами Асада в Сирії.

Читайте також:
Ізраїль завдав авіаударів по Сирії, сирійці збили ізраїльський F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна