Ізраїль завдав авіаударів по Сирії, сирійці збили ізраїльський F-16

 

Ізраїльська авіація завдала удару по “іранських цілях” у Сирії, після чого по літаках ЗС Ізраїлю був відкритий вогонь з систем ППО. В результаті інциденту, що стався вранці 10 лютого, один із винищувачів упав на півночі Ізраїлю.

Як повідомляє BBC, над територією Ізраїлю цього дня був перехоплений іранський безпілотник, запущений із території Сирії. Це стало приводом для атаки.
Цілями ударів стали системи управління, які направляли дрон.

Підрозділи ППО Сирії, у свою чергу, відкрили масований вогонь по літаках, після чого винищувач F-16 розбився, впавши на території Ізраїлю. Двоє пілотів катапультувалися і були госпіталізовані, один із них отримав важкі травми.

Як повідомляє The Jerusalem Post, після інциденту Ізраїль закрив повітряний простір на північ від Шфаїма.

Пізніше ізраїльські ВПС завдали нових ударів – по системі протиповітряної оборони Сирії.
Як повідомили у Тель-Авіві, були вражені 12 цілей, у тому числі три батареї ППО Сирії та чотири іранські військові об’єкта.

Державне сирійське агентство SANA повідомило, що ППО країни вдалося підбити кілька ізраїльських літаків, проте в Тель-Авіві цю інформацію спростували.

Раніше ППО Сирії не вдавалося збивати ізраїльські винищувачі.

Читайте також:
У генштабі ЗС РФ вважають, що до атак на авіабази в Сирії причетна Україна.
МОУ спростовує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна