У Франції поліція затримала екс-президента Саркозі

 

Поліція Франції затримала екс-президента Ніколя Саркозі.

Про це 20 березня повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в судовій владі.

За даними агентства, 63-річного Саркозі затримали, щоб допитати у зв’язку з розслідуванням фінансування його передвиборчої кампанії.

Французькі ЗМІ пишуть, що від 2013 року правоохоронці розслідують можливі порушення під час фінансування президентської кампанії Саркозі 2007 року, зокрема під час залучення коштів від уряду екс-диктатора Лівії Муаммара Каддафі.

Офіційного підтвердження інформації про затримання наразі немає.

Газета Le Monde з посиланням на джерела у правоохоронних органах інформує, що Саркозі перебуває під вартою у приміщенні судової поліції у Нантері, де дає показання у справі незаконного фінансування його кампанії 2007 року.

“Ніколя Саркозі вперше допитують у цій справі з часу відкриття справи у квітні 2013 року”, – зазначає видання.

В рамках справи про фінансування кампанії Саркозі слідчі перевіряють твердження про те, що режим лівійського диктатора Муаммара Каддафі таємно надав Саркозі на виборчу кампанію загалом 50 мільйонів євро, що вдвічі більше дозволеного законом бюджету.
Ці виплати також порушують правила зовнішнього фінансування кампанії. Сам Саркозі всі звинувачення відкидає.

Колишнього президента можуть тримати під вартою до 48 годин.

Ніколя Саркозі був президентом Франції у 2007-2012 роках. На президентських виборах 2012 року він програв кандидату від Соціалістичної партії Франсуа Олланду.
У 2017 році не пройшов попередній відбір для участі у виборах від “Республіканців” і заявив, що завершив кар’єру політика.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна