Росія заблокувала засідання РБ ООН з питань прав людини в Сирії

 

Росія заблокувала засідання Ради Безпеки ООН 19 березня з питання дотримання прав людини в Сирії.

Заступник посла Росії в ООН Геннадій Кузьмін заявив, що Москва не бачить підстав для цього засідання, оскільки права людини – не предмет порядку денного Радбезу.

“Для цього в Женеві працює Рада з прав людини”, – сказав російський дипломат.

Росію підтримали Китай та непостійні члени Ради безпеки, Казахстан і Болівія, передає “Радіо Свобода”.

Засідання намагалися ініціювати Франція та шість інших членів РБ ООН – Велика Британія, США, Швеція, Польща, Кувейт і Перу.

Як відомо, впродовж останніх тижнів сирійські урядові війська провели велику наступальну операцію в передмісті Дамаска, Східній Гуті, яка перебувала під контролем озброєної опозиції з 2012 року. За даними сирійського Центру моніторингу порушень прав людини, війська Асада нині контролюють понад 80 відсотків цієї території.
Західні уряди та ООН закликали уряд Сирії і його союзників, включно з Росією, припинити наступ, жертвами якого стали понад тисяча мирних жителів, у тому числі 215 дітей.
За оцінками ООН, у Східній Гуті зруйновані понад 70 відсотків будівель. Місто зазнало гуманітарної кризи. Колони вантажівок із медикаментами і продуктами кілька разів розверталися на кордоні анклаву через активні бої.

Читайте також:
Сирія: асадити здобувають успіхи в наступі на Східну Гуту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.