Слідом за UA:Першим карту Україну без Криму виставив канал СТБ

оновлено

В ефірі телеканалу СТБ транслювалося зображення карти України без території Криму – так, як її визначає Росія.

Таке зображення глядачі побачили в п’ятницю, 16 березня, в ефірі програми “Холостяк”.

Як інформувала “Новинарня“, того ж дня – напередодні четвертих роковин незаконної анексії півострова РФ – карта України без Криму з’явилася і в ефірі суспільного телемовника “UA: Перший”.

У прес-службі каналу СТБ так само назвали інцидент “технічною помилкою” і заявили, що проведуть службове розслідування, після чого буде зроблено “кадрові висновки і решення”.

“Ми оперативно виправили помилку у всіх відео на офіційних сторінках каналу СТБ”, – йдеться в повідомленні на ФБ-сторінці каналу, що належить олігарху Віктору Пінчуку.

“Телеканал СТБ приносить свої вибачення за неприпустиму помилку, яка сталася у програмі “Холостяк” від 16 березня – некоректне графічне зображення карти України… Дане зображення є неприємною для нас технічною помилкою та ні в якому разі не є офіційною позицією каналу СТБ щодо державних кордонів України, бо Крим – це Україна!” – йдеться у заяві мовника на ФБ-сторінці.

Зазначено, що телеканал не знімає з себе відповідальності за ситуацію.

“Знаходити “цапа відбувайла” і цим знімати з себе відповідальність вважаємо недоречним… Крим – це територія України, тимчасово окупована іншою державою. Це наша позиція, яку ми зазначали багато разів”, – заявили на СТБ у коментарях до публікації.

ОНОВЛЕНО. Віце-прем’єр Вячеслав Кириленко переконаний, що поява в ефірі загальнонаціональних телеканалів зображення карти України без Криму  – “не випадковість, а чиясь цілеспрямована робота”.

Про це він заявив у “Твіттері” ввечері 18 березня.

“Якщо майже водночас на двох українських загальнонаціональних телеканалах прямо напередодні виборів Путіна у Росії у прямому ефірі з’являються карти України без Криму, це вже не випадковість, а чиясь цілеспрямована робота”, – заявив віце-прем’єр.

Кириленко додав, що не вірить у такі “технічні помилки”: “Мають бути прізвища”.

Читайте також:
СБУ відкрила справу за карту України без Криму на буковинському святі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна