У пожежі на Широколанівському полігоні загинув Ігор Хованець

 

13 березня внаслідок пожежі на полігоні Широкий лан у Миколаївській області загинув солдат 92 омбр 21-річний Ігор Хованець.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє 92-га окрема механізована бригада Збройних сил України на своїй сторінці в Facebook.

“13 березня в тій пожежі, яка виникла на Широколанівському полігоні загинув молодий хлопчина, солдат Хаванець Ігор Володимирович, 16.04.1996 р.н.”, – йдеться в повідомленні.

Як розповів старший солдат Велі Шагалієв, 21-річний боєць спав найдалі від входу і не встиг вибігти — на нього обрушилося палаюче шатро. Про це пише видання “Будь у курсі”.

Народився Ігор у квітні 1996 року у Ярмолинцях на Хмельниччині. Там же навчався та закінчив школу. Після отримання атестату юнак переїхав до Харкова, де вступив до Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого на навчання в Інституті підготовки юридичних кадрів для СБУ. Після отримання ступеня бакалавра був призваний до ЗСУ харківським військкоматом.

Хованець служив у лавах ЗС України за контрактом у 92-й окремій механізованій бригаді та мріяв у майбутньому стати військовим прокурором.

До свого 22-річчя Ігор не дожив дещо більше місяця.

В Ярмолинцях у воїна залишились мати, батько та старший брат Ярослав.

Як повідомляла “Новинарня“, 13 березня близько 4-ї години ночі в результаті порушення правил безпеки при користуванні піччю сталася пожежа і згорів один намет в наметовому містечку. У вогні загинув один військовослужбовець, ще семеро отримали опіки різного ступеня тяжкості. Постраждалих доставили в Миколаївський військовий шпиталь.
За фактом пожежі та загибелі військовослужбовця призначено службове розслідування. Проводяться слідчі дії.

Помічник міністр оборони Юрій Бірюков оприлюднив подробиці трагедії, назвавши причиною пожежі порушення прав безпеки: військовий хлюпнув у піч-“буржуйку” бензин.
“Попередньо, зі слів того, хто вижив: погасла буржуйка. Хлюпнув з пляшки рідину. В глибині грубки ще щось жевріло. Спалах. На опалювачі загоряється одяг. Він починає бігати по намету. Другий вихід завалений речами. Перекидає пляшку, перекидає буржуйку. Вибух”, – написав Бірюков у “Фейсбуці“.
“Попередньо, за даними ВСП: тверезі. Ніч, спали, блискавичний розвиток подій, паніка, нерозуміння, все горить… Перший випадок? Та ні”, – зазначив Бірюков.

Як інформувала “Новинарня“, кількома днями раніше темою соцмереж стало потопання наметів на полігоні “Ширлан” у багні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна