Рада прийняла закон про “Чорноморнафтогаз”. Він посилює позиції України у судах проти РФ

 

Верховна рада України повторно прийняла закон щодо стабілізації діяльності “Чорноморнафтогаза” з урахуванням пропозицій президента.

250 нардепів підтримали законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз” у зв’язку з тимчасовою окупацією території України”.

Документ передбачає,  що продовження строку дії спеціальних дозволів на користування надрами, наданих на ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території України, здійснюється з урахуванням особливостей, встановлених законом.

У пояснювальній записці повідомляють, що законопроект розробили, щоб створити умови для відновлення виробництва, припиненого внаслідок тимчасової окупації території України.

Також передбачається, що справи про банкрутство Державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз” до 1 січня 2019 року не порушуються.

“Провадження у справах про банкрутсто Державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз”, порушені до 1 січня 2017 року, підлягають припиненню, крім випадків, якщо ліквідація відбувається за рішенням власника”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

На даний час товариство зареєстровано у Києві, вживає заходи щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко прокоментувала у “Фейсбуці” прийняття закону: “Найважливіший прийнятий сьогодні закон – щодо вирішення проблеми Чорноморнафтогазу, це посилює позиції України по підготовці наступних позовів проти країни – крадія РФ в міжнародні суди.”

Збитки, завдані “Чорноморнафтогазу” анексією АР Крим, заявлені у позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією.

“Чорноморнафтогаз” входить до складу НАК “Нафтогаз України” і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна