На Чернігівщині трьох людей затримали за торгівлю армійською зброєю

 

У вівторок, 13 березня, СБУ й прокуратура затримали трьох мешканців Чернігівської області, які, діючи спільно з військовослужбовцями ЗСУ, налагодили схему викрадення зброї і боєприпасів та їх реалізації на території Чернігівщини. В ході проведення невідкладних слідчих дій перевіряється версія походження боєприпасів із зони АТО.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

Затримання відбулося в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Під час проведення першочергових слідчих дій та оперативних закупок у зловмисників виявлено та вилучено два гранатомети – РПГ-22 та РПГ-26, 19 гранат (Ф-1, РГД-5, РГН) та запали до них, два пістолети та автомат іноземного виробництва, 1200 набоїв калібру 7,62 мм та 9 мм, а також дві тротилові шашки загальною вагою 600 грамів із електродетонаторами до них.

Тривають обшуки. Відпрацьовується походження смертельно небезпечного “товару”, а також встановлюються особи  з числа військовослужбовців, які можуть бути причетними до вчинення злочину у групі з указаними вище цивільними.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 1 ст. 263, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 410 ККУ, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на майно, повідомили у військовій прокуратурі.

Зазначається, що злочини за ч. 1 ст. 263 КК України (“незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв”) караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років; за ч. 3 ст. 410 (“викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану”) – на строк від п’яти до дванадцяти років.

Читайте також:
СБУ: авто з поліцейським на “Лісовій” підірвав “беркутівець”, який торгує зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна