СБУ: авто з поліцейським на “Лісовій” підірвав “беркутівець”, який торгує зброєю. ОНОВЛЕНО

 

Інцидент із підривом авто гранатою на Броварському проспекті в Києві ввечері 6 березня стався під час спецоперації із затримання поліцейського – торговця зброєю.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” розповіла речниця СБУ Олена Гітлянська.

Перед її коментарем телеведуча описала, що сталося: невідомі напали на водія Toyota Camry біля станції метро “Лісова”, кинули дві гранати в авто біля зупинки громадського транспорту, машина загорілась, водій отримав осколкові поранення, його доставили до лікарні.

За словами Гітлянської, це була спецоперація СБУ, під час якої співробітники спецслужби намагалися затримати поліцейського – колишнього “беркутівця”, який торгує зброєю. Проте злочинець, зрозумівши наміри правоохоронців, жбурнув у них гранату і втік.

Ведуча запитала, чи правдива інформація, що торговець зброєю – колишній співробітник спецпідрозділу “Беркут”, сержант поліції полку особливого призначення Володимир Іващенко.

Речниця СБУ сказала, що відношення до колишнього “Беркуту” злочинець дійсно має, проте відмовилась назвати його ім’я.
При цьому вона підтвердила, що посаду втікача названо правильно.

За словами представниці Служби безпеки, поліція порушила за цим фактом кримінальну справу за ч. 1 ст. 348 ККУ (посягання на життя співробітника правоохоронного органу). Злочинця шукають.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив у соцмережі громадський активіст, член громради при СБУ Роман Сініцин, “беркутівець” намагався продати “пару цинків з патронами 7,62,
контрольну закупку робили СБУшники”.

Відповідно до е-декларації, Іващенко Володимир Юрійович – поліцейський у батальйоні поліції особливого призначення ГУ НП в Київській області, учасник АТО.

Як відомо внаслідок подій біля “Лісової” із підривом “Тойоти” 6 березня одна людина отримала поранення.

Читайте також:
Громадські активісти пікетували базу “Беркута” в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна