Порошенко про Україну як аспіранта НАТО: наступна амбіція – ПДЧ

 

Рішення “про підвищення рівня амбіцій України щодо Альянсу” стало визнанням реального стану відносин України та НАТО, і наступний крок – отримання Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це йдеться в заяві президента України Петра Порошенка, оприлюдненій прес-службою глави держави в суботу, 10 березня.

Президент Петро Порошенко висловив вдячність Північноатлантичному альянсу за тверду позицію підтримки України та підкреслив, що одним з ключових пріоритетів національної безпеки нашої держави є досягнення критеріїв членства в НАТО.

“Вітаю важливе, довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу.
Це стало визнанням реального стану наших відносин з НАТО. Саме про це йшлося під час моєї останньої зустрічі з генеральним секретарем НАТО у Мюнхені, а також нещодавньої телефонної бесіди з віце-президентом США”, – наголосив Петро Порошенко.

“Наша наступна амбіція – План дій щодо членства (ПДЧ) для України. Саме цьому був присвячений мій лист Єнсу Столтенбергу (генеральному секретарю НАТО – “Н”) в лютому 2018 року, де, з посиланням на статтю 10 Договору про заснування НАТО, мною було офіційно зафіксовано прагнення України стати членом Альянсу”, – підкреслив глава держави.

“Тиха дипломатія із просування наших принципових позицій, про що домовлено з нашими партнерами, дає свої вагомі результати, – зауважив Петро Порошенко, додавши: Впевнено рухаємося вперед”.

Як повідомляла “Новинарня“, 9 березня сайт НАТО офіційно зафксував прагнення України отримати повноцінне членство в Альянсі, надавши статус країни-аспіранта.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна