“Політшизофренія”: Клімкін оцінив спробу Собчак законно в’їхати в Крим для агітації

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав “політичною шизофренією” спробу кандидата у президенти Росії Ксенії Собчак законно відвідати територію окупованого РФ Криму для проведення там агітації.

Клімкін зазначив: “Мене всі про Собчак і окупований Крим питають, начебто інших тем нема… Дотримуватися українського законодавства для в’їзду в окупований Крим – це, звісно, позитив. Але законний в’їзд для ведення нелегітимної кампанії до нелегітимних виборів на окупованій території – це точно шизофренія. Звичайно, політична”, – написав глава МЗС у “Твіттері“.

“А щоб поспілкуватися з кримськими татарами, треба приїхати до Києва та зустрітися з Меджлісом, який визнаний в усьому світі та заборонений в окупованому Криму. Сподіваюсь, пані Собчак на стороні цивілізованого світу”, – додав Клімкін.

Раніше Ксенія Собчак заявила, що надіслала посольству України лист із проханням в’їхати в анексований Крим з материкової частини України.
На 18 березня – четверту річницю офіційної анексії Криму – в Росії призначено вибори президента, на яких балотується телеведуча і громадська діячка Ксенія Собчак, позиціонуючи себе як альтернативу Володимиру Путіну та називаючи Крим “українським, згідно з нормами міжнародного права”.

В’їзд в окупований Крим через закриті Україною пункти пропуску (з боку РФ, морем та літаком) є порушенням українського законодавства.

Читайте також:
Президент РФ Собчак виведе війська з Донбасу, але Крим не віддасть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна