У Дніпрі відкрився з’їзд військового духовенства України: 80% капеланів ЗСУ – з УПЦ КП

 

У місті Дніпро у вівторок, 6 березня, відкрився Всеукраїнський з’їзд військових священиків (капеланів) УПЦ Київського патріархату.

“250 капеланів з усіх єпархій УПЦ КП та чотири єпископи на чолі з головою Синодального управління військового духовенства митрополитом Іоаном Яременком. Це з’їзд нашого військового духовенства”, – повідомив журналіст Ростислав Мартинюк, чий допис поширила ФБ-сторінка “Військові капелани України”.

За словами Мартинюка, священики УПЦ Київського патріархату зайняли 143 посади капеланів у Збройних силах України.

“І це до 80% всіх капеланських посад у воюючій армії. Загалом у військах понад 400 капеланів Помісної церкви (УПЦ КП – “Н”). Найбільше – з Дніпровської єпархії”, – зазначив Мартинюк.

Ідеться про штатні посади. Як інформувала “Новинарня“, з 2017 року капелани є працівниками ЗСУ на рівні бригад і батальйонів.

З’їзд капеланів УПЦ КП в Дніпрі 6 березня. Фото: ФБ Ростислав Мартинюк

Як відомо, Всеукраїнський з’їзд військових священиків (капеланів) УПЦ Київського патріархату проходить у місті Дніпро 5-8 березня 2018 року. Запрошені 250 делегатів з усієї України – капелани з УПЦ КП, котрі забезпечують душпастирську опіку військовослужбовців Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України.

У рамках проведення з’їзду будуть підсумовані результати діяльності військових священиків у силових структурах за період 2014-2018 років та сформовано концепцію подальшого розвитку військового духовенства в ЗСУ та інших військових формуваннях України.

На початку зібрання найкращі капелани отримали церковні нагороди УПЦ КП.

Відео:

Засідання відбуваються в конференц-залі готельного комплексу “Хутор” за адресою: вул. Набережна Перемоги, 29.

Читайте також:
Стартували курси капеланів ЗСУ

43-річний капелан 1-ї танкової бригади Віталій Філозоф помер від інфаркту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна