43-річний капелан 1-ї танкової бригади Віталій Філозоф помер від інфаркту

 

капелан Віталій Філозоф

Священик УПЦ Київського патріархату, протоієрей, капелан 1-ї окремої танкової бригади Віталій Філозоф помер від інфаркту у віці 43 років.
Як передає “Новинарня“, про це ввечері 29 грудня повідомив у соцмережі архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник УПЦ КП Євстратій (Зоря).

Він був настоятелем Преображенського (Шевченківського) собору в Ніжині.

Колега покійного, капелан і священик УПЦ КП Олександр Шмуригін згадує, що отець Віталій ніс службу в зоні АТО, незважаючи на слабке здоров’я.

“Останній раз ми з ним разом їхали потягом до Маріуполя у листопаді 2016 року. Я до 72-ї [окремої механізованої бригади ЗСУ], а він до своєї рідної – 1-ї танкової…
Я до нього: “Отче, чого Ви такий червоний?” – Повідомив про якийсь такий високий тиск, що я, гіпертонік, з таким тиском навіть з ліжка б не встав. Я до нього: “Та Ви що? Вдома треба сидіти”. А він подивися на мене, по-доброму, як на хлопчика і лагідно: “Та все добре, отче. Все буде добре…” – написав отець Олександр у “Фейсбуці”.

Він згадує про повну площу парафіян у Ніжині на кожне храмове свято Преображення Господнього.

“Особливо закарбувались у пам’яті його милосердне відношення до кожної людини і добрі очі, які відзеркалювали все його лагідне життя. “Блаженні лагідні…”
А ще отець Віталій, як мені здавалось, “не прогинався під мінливий світ”, бо твердо знав, що над кожною людиною промишляє Господь, який все бачить і кожному у свій час подає все те, що треба для спасіння…” – пише отець Олександр Шмуригін.

“Ми будемо молитись за тебе, шановний отче Віталію! Нехай Господь упокоїть твою світлу душу у Царстві Небесному!” – додав священик.

31 грудня, в неділю, о 9:00 у соборі Всіх Святих у Ніжині розпочнеться заупокійна архієрейська літургія, а об 11:00 – чин похорону.
Попередньо поховання планується здійснити біля Преображенського собору в Ніжині, інформує архієпископ Євстратій.

Читайте також:
На Чернігівщині до річниці Дебальцевого відкрили Алею слави
бійців 1-ї танкової бригади

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна