Міністр оборони Швеції підтвердив готовність Стокгольма долучитися до миротворчої місії на Донбасі

 

Швеція висловила готовність взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі, не бажаючи бачити там “заморожений” конфлікт.

Про це в понеділок, 5 березня, після переговорів в МОУ заявив міністр оборони Швеції Петер Гультквіст, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Якщо буде рішення Радбезу ООН, то Швеція розглядатиме можливість участі в такій місії. Якщо ухвалимо таке рішення, то це матиме серйозний вплив на ситуацію зі стабільністю в країнах Балтії, Фінляндії та Швеції”, – сказав Гультквіст.

Він наголосив, що Швеція підтримує створення такої місії, “але вона має відповідати всім міжнародним угодам”.

“Ми не бажаємо бачити “заморожені” конфлікти, ми намагаємося досягти стабільності та миру, тому підтримуємо таку місію”, – пояснив глава МО Швеції.

За словами Гультквіста, Швеція підтримує Україну в захисті свого суверенітету.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше також глава МЗС Німеччини заявив, що ФРН може відправити своїх миротворців на Донбас. Австрія й Білорусь також готова розглянути участь своїх військових у такій миротворчій місії.
Глава МО Швеції вперше висловив таку готовність на безпековій конференції в Мюнхені.

Однак проти повноцінної озброєної миротворчої місії Об’єднаних Націй на Сході України виступає Москва.
Росія погоджується на миротворців лише на лінії розмежування і тільки для охорони місії ОБСЄ. При цому Москва заявляє, що дійти до компромісу в питані розміщення миротворців на Донбасі можна лише через діалог з представниками невизнаних “республік” Донбасу.
Україна ж наполягає на введенні миротворців на всю територію ОРДЛО, в тому числі – на кордон із Росією, без врахування позиції бойовиків.

Спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер визнав, що розміщення миротворчої місії на Донбасі без згоди Росії неможливе.

Читайте також:
Миротворчий контингент на Донбасі потребує 20 тисяч військових
на чолі зі шведами, – експерт ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна